H. Yüksel Dinçer

1956 İzmit doğumlu Prof. Dr. Yüksel Dinçer, 1967-1976 yıllarında Galatasaray Lisesinde okumuş, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kent Planlama programını Yüksek Mimar Kent Plancı olarak tamamlamış, 1983 - 1989 yıllan arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kent Planlama programında doktor unvanını almıştır.
1983-2001 yıllan arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde Öğretim Üyesi - Asistan (yardımcı doçent ve doçent) olarak görev yapmıştır.
2001 yılında Galatasaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi bölümünde profesör olarak çalışmaya başlamıstır. Halen ilgili bölümde Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
1993-2012 yıllan arasında Galatasaray Üniversitesinde Rektör Danışmanı ve Yapı İsleri Teknik Daire Başkanı olarak görev almıstır. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümündeki derslerine de devam etmektedir.
Galatasaray Yardımlaşma Vakfı, Galatasaray Eğitim Vakfı ye Alliance Galatasaray'ın Mütevelli Kurulu üyesidir. Ayrıca iki dönem İstanbul Galatasaraylılar Derneği Disiplin Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.
1992-2002 yıllan arasında Kültür Bakanlığı Diyarbakır Bölge Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği. 2002 - 2012 yılları arasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Kapadokya Bölgesi Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Başkanlığı yapmıştır.
Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) Türkiye Milli Komitesi, ICOMOS bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uluslararası Tarihi Kentler vc Köyler Bilimsel Komitesi (CIWIH) Yönetim Kurulu, Uluslararası Kültürel Turizm Bilimsel Komitesi (ICTC). Europa Nostra-Bizim Avrupa Türkiye Derneği Yönetim Kurulu, Siyasi ilimler Türk Derneği Yönetim Kurulu ve International Political Science Association (IPSA) üyesidir.
Evli ve bir çocuk babasıdır.

Bibliyografya

Galatasaray Liseli Sıra Dışı Hayatlar - Cilt 8.2 - Profesörler (Oktay Aras, 2023)
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...