Almanyanın Ortasında Alman Türk Başarı Öyküleri

Yazar : Cem Özdemir, Wolfgang Schuster
İsbn : 9786055592905
Yayın Tarihi : 2011
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 339
Ölçü : 15 x 21 cm
Yayınevi : İst. Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.

50 yıl önce İşgücü Anlaşması çerçevesinde Almanya’ya gelen Türkler ülkelerimizin müşterek tarihinde yeni bir sayfa açmışlar; birinci nesil göçmenler, çocukları ve torunları Almanya’ya çeşitlilik kazandırmışlardır. Başlangıçta “misafir işçi” olanlar zamanla Almanların takdirini kazanmışlardır. Türk kökenli birçok kişinin Almanya’da kalmış olması bir şanstır, çünkü Alman toplumunu zenginleştiren bu kişilere ihtiyaç vardır.
Almanya’da halihazırda yaklaşık üç milyon Türk kökenli yaşamakta olup, bunların yaklaşık 1,6 milyonu Türk vatandaşıdır. Almanya bu rakamlarla Avrupa’da birinci sıradadır. Bu kitap, çok sayıda Türk kökenlinin siyaset, ekonomi, kültür ve spor alanında elde ettikleri başarılarla Almanya’nın toplumsal zenginliğine müstesna katkılar sağladıklarını bir kere daha gözler önüne sermektedir.
Almanya’da Türk kökenli işadamları tarafından kurulan yaklaşık 75 bin civarında işletme yıllık 35 milyar Avro’dan fazla ciro yapmakta ve 370 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Türkiye’nin dış ticaretinde en büyük pay (%I0) yaklaşık 26 milyar Avro’luk bir hacimle Almanya’ya aittir.Almanya, yılda 4,5 milyon kişi ileTürkiye’ye en çok turist gönderen ülkedir...

******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...