128. Yılında İETT - 1998 Yılı Faaliyet Raporu

Sayfa Sayısı : 128
Ölçü : 20,5 x 27 cm
Yayınevi : İETT

Saygıdeğer İstanbullular, Üçüncü bin yılın eşiğinde, yeni bir hizmet yılına, 1999 yılına girerken, bir önceki yılın genel dökümünü yapan ve sonuçlarını veren 1998 Yılı Faaliyet Raporumuzu sizlere sunmaktan kıvanç duyuyorum. Şeffaflık anlayışımızın bir göstergesi olan bu yayınımızla, yöneticisi olmaktan onur duyduğum köklü bir kuruluş olan İETT Genel Müdürlüğü'nü siz vatandaşlarımızla buluşturan zincirin bir halkası daha gerçekleşmiş olmaktadır. Ulaşımdan sorumlu Avrupa Birliği üyesi Sayın Neil Kinnock'un da belirttiği gibi; "kent içi toplu taşımacılık içerdiği potansiyellerini harekete geçirebilirse; kapıdan kapıya taşıma hızı arttırılır; kadınlar, özürlüler, yaşlı insanlar için daha uygun seçenekler oluşturulur; daha az enerji kullanarak, CO2 emisyonu ve dolayısıyla kirlilik azaltılabilirse ve daha iyi finansal çözümlerle kamu harcamalarında tasarruf sağlanabilirse; hele özel otomobillere göre toplu taşımacılığa bazı öncelik ve avantajlar da getirilebilirse, toplu taşımacılık, verimli bir işletmecilik tipi doğurabilir." İstanbul gibi büyük ve tarihsel bir kentte ulaşım işletmeciliği gibi zor bir görevi kamu adına yürütmenin en önemli koşulu, yukarıdaki paragrafta yetkili bir ağızdan örneğini okuduğumuz gibi, dünyadaki yaklaşımları, modernleşme girişimlerini, teknolojik gelişmeleri yakından izlemek, kendi koşullarımıza uyarlayıp uygulamaktır. Genel olarak rüzgar Avrupa'da hatta tüm dünyada, son yıllarda toplu taşımacılıktan yana esmektedir ve ulaşım işletmelerinin bu konuda çok dikkatli, duyarlı ve hazırlıklı olmaları gerektiğinin İETT Genel Müdürlüğü olarak farkındayız. 1998 Faaliyet Raporu, bu bilincin 1998 yılındaki uygulamalarına ve performansına işaret etmektedir.
******