100 Yıl Sonra Çanakkale'ye Bakmak

Yazar :
Yayın Tarihi : Şubat, 2016
Dil : Türkçe
Sayfa Sayısı : 111
Ölçü : 16,5 x 24 cm
Yayınevi : Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu
Bahsi Geçen : İzzeddin Çalışlar, Melih Şabanoğlu

Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu Genel Sekreteri İskender Çayla’nın Açılış Konuşması
Değerli konuklar, değerli GalatasaraylIlar. Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu’nun düzenlediği ıoo Yıl Sonra Çanakkale’ye Bakmak başlıklı foruma hoş geldiniz.
5 Nisan 2014 günü düzenlenen toplantımızda, 2015 senesi boyunca Çanakkale Savaşı’nın yüzüncü yılını çeşitli etkinliklerle anma kararı almıştık. Bu amaçla bir komite oluşturduk ve yıllar önce aynı amaçla çok önemli çalışmalar yapmış olan Ziyad Ebüzziyya ağabeyin Galatasaray Lisesi’ndeki arşivine ulaştık.
Galatasaray Lisesi müdiresi Meral Mercan’ın özel izniyle bu arşivin kopyaları çıkarıldı ve aylar süren çalışmalar sonucunda belgeler günümüz Türkçesine çevrildi. Galatasaray Müzesi çatısı altında yapılan titiz çalışmalara katkılarından dolayı Çağlar Şavkay, Melih Şabanoğlu, İzzeddin Çalışlar, Nedret İçli ve Ahmet Başar’a özellikle teşekkür ederim. Bu yorucu ve sabır isteyen süreç sonunda Galatasaray’ın Çanakkale belgeleri derlendi, yanlış bilinenler düzeltildi, yeni elde edilen görsel ve mektuplar sayesinde tarihi kaynaklar çoğaldı...
******
DİKKAT!
İstanbul Kitapları (7654 kitap)
ve
Osmanlı Kitapları (2586 kitap)
Koleksiyonları satılıktır.
Çok kıymetli ve nadir kitapları da kapsayan bu
Koleksiyonları almak isteyenler
İletişim paragrafından lütfen mesaj gönderin...